Ресторан, кейтерінгова компанія на весілля, свято, корпоратив, банкет, заходи в Києві
І ось у вас весілля , хрестини або корпоратив , ви вирішуєте: “Де святкувати? Як? З ким і під що? Чи буде це кейтеринг або ресторан? На природі або в приміщенні? На кожне питання потрібно отримати чітку відповідь, з’єднати все воєдино і організувати правильну взаємодію. Почнемо по порядку.Що вибрати стаціонарний ресторан або виїзний кейтеринг?
При всій уявній складності цього вибору, насправді все досить просто і багато в чому залежить від обставин, які потрібно правильно використовувати і зробити додатковою перевагою.
Технічна складова ресторану
Технічні особливості кейтрінга
- Обмеження щодо посуду, навіть якщо це котедж або теплохід… то якість миття непорівнянна зі стаціонарним обладнанням. Нерідко це вирішується за допомогою одноразового посуду
- До послуг кейтрінгової компанії не входить забезпечення чистоти санітарного вузла. Якщо ж у вас свято на природі, відповідно ви самі або якщо хочете ми вирішимо це питання з допомогою біотуалетів.
- Святкування не обмежене, але персонал і кейтрінговая служба залишає вам і їде. після закінчення заходу все забирає. Що стосується послуги персоналу, то ви їх можете додатково продовжити.
- Ви вільні у виборі будь-яких послуг. Наприклад можете напої, торти, фрукти і т. д. купити самі і домовитися, щоб персонал все це порізав і подав (це зробити набагато простіше, ніж в ресторані).
- Обмеження у виборі шоу програмі за участю артистів .
Висновок
Порівняння двох типів обслуговування банкету або фуршету показує, що універсальним є ресторан, який вирішує будь-які поставлені завдання, але як правило всі послуги йдуть “в комплекті” і немає можливості диференційованого вибору. У той час як кейтрінг обмежений в технічних можливостях, але має вільний вибір в переліку послуг.
Типи закладів громадського харчування для весіль, корпоративних, приватних свят, заходів
Вважається, що громадське харчування (скорочено громадське харчування) – термін минулого і сьогодні модно можна вживати інші терміни, взяті з англійської мови, правда одного, загального для усіх іншого так і не придумали, тому залишимо для легкості будемо його вживати і ми. І так які існують заклади громадського харчування і які з них підходять для проведення торжества, чим вони відрізняються один від одного, за якими критеріями вибирати локацію на захід?
- Ресторан (лат. restauro – відновити, зміцнити, франц. restaurer – зміцнювати, відновлювати, годувати, в англ. restaurant – всі підприємства громадського харчування) – це найбільш поширений тип закладу, що включає весь спектр послуг: обслуговування, приготування їжі будь-якої складності тільки на замовлення з свіжих продуктів, без напівфабрикатів (допускаються заготовки 10-20% готового блюда). Основний акцент робиться на кухню, все інше як доповнення
- Кафе – цей тип закладу нічим не відрізняється від попереднього за винятком нижчої категорії (рівня і ціни) обслуговування. Сьогодні кафе більше то назва сьогодні більше
- Паб (англ. Pub від Public house – буквально “публічний дім”, але в сенсі місця скупчення людей, також пропонуються варіанти перекладу: трактир, шинок, пивна, таверна) – споконвічно ірландська і англійські традиції проведення часу. Основний акцент робиться на бар, де обов’язковим напоєм є пиво у великому асортименті і ввечері виступає кавер-група .
- Нічний клуб (англ. варіанті night club) – заклад орієнтоване на танцювальну, музичну програму, запрошуються різні шоу-програми з артистами, тому за вхід береться окрема плата. Бар одна з головних складових з великою кількістю коктейлів, кухня як доповнення, від чого, як правило, не вишукана і не різноманітна.
- Клуби закритого типу – найчастіше це приватні заклади для окремого кола осіб, куди не допускаються сторонні. Але є ще наприклад гольф-клуби, мисливські клуби, яхт-клуби і т. п. в яких великий ресторан, конференц-зал, які постійно орендуються за івенти і урочистості. Такі клуби нагадують ресторан, в якому специфічний інтер’єр, підлеглий його спрямованості. Це звужує можливість стилізації події по потрібну тематику.
- Фаст-фуд (англ. fast – швидко, food – їжа), їдальня (спадщина СРСР, сьогодні сприймається більше як пережиток минулого і йде з ужитку) – заклад швидкого харчування, з самообслуговуванням, не рідко за собою треба прибирати посуд, музичний супровід якщо і є, то фонове і дуже тихо. Інтер’єр дуже убогий, офіціанти відсутні, в залі тільки персонал на роздачі, касир і прибиральниці.Ще 20-25 років тому в таких закладах (в їдальнях) було поширене святкування весіль. замовлення робилося заздалегідь або приміщення орендували і готували самі. Сьогодні така практика втратила свою актуальність і залишилися столові обслуговують тільки колектив виробничих підприємства.
Відмінні риси ресторанів (кафе пабів…) кейтерингових служб у контексті проведення свят та ділових заходів
- Кухня – це головний критерій закладів і кейтерингових компаній і фактор вибору, точніше її якість і спрямованість. Що стосується першого, то зрозуміло, а друге позначимо. Спрямованість кухні (українська, європейська, англійська, італійська і т. д.) може відображатися на стиль всього закладу. У меню може бути одна спрямованість і кілька. Наприклад ресторани в українському стилі яскраво гармонують стилізованістью інтер’єру, офіціантів, меню, традиціями (зустріч гостей, подача страв і т. д.) Також може бути заклад пропонує кілька напрямків меню, в цьому випадку слід розуміти, що “співдружність” європейської, американської та японської традицій на одній кухні не дадуть високу якість за всім одночасно, тим більше коли одна або кілька спеціалізовані і вимагають безліч навиком, обладнання та продуктів. Тому при виборі банкетного меню ми рекомендуємо зупиниться на одній спрямованості і якщо ви хочете скуштувати справжнє творіння, то вибрати спеціалізований ресторан
- Місце розташування ресторану важливо з точки зору транспорту, особливо у так звані “гарячі дні”, наприклад новорічний період, сезон весіль і т. п., коли складно викликати таксі. Також этоп фактор відіграє роль при організації тематичного свята, де потрібні декорації, антураж і т. д. На весіллях користуються популярність романтичні галявини, найкраще в лісі для проведення виїзної церемонії та фотографій .
- Ресторани і кейтерінгові служби відрізняються за наценочной категорії, що спричиняє за собою адекватний сервіс: обслуговування, посуд, меню, напої, інтер’єр, кухонне та барне обладнання і т. п. Чим вище ця категорія тим, природно, краще сервіс і дорожче, тому одне і теж блюдо може коштувати по-різному.
- Стилістична концепція ресторанів відбивається на всьому: інтер’єр, меню, одяг офіціантів і барменів, посуд і т. д. Якщо ж звичайно господарі вирішили здивувати гостей різноманітністю меню з різнополярними традиціями, що неможливо витримати єдиний стиль і тоді вибирається одна лінія, решта позиціонується як доповнення. Стилізовані заклади вигідно відрізняються для організації тематичних вечірок, весіль, корпоративів і т. д., тоді бюджет істотно скоротиться на декор і флористику. Дорога, продумана стилізація властива закладу vip-класу, хоча і дуже багато недорогих рішень з використанням антикваріату недавніх часів. Ви напевно були в закладах з висять під стелею мотоциклами, велосипедами, лижами, бочки замість столів і стільців, грамофон в кутку, ну і т. п.
- Сьогодні широке поширення одержали ресторанний, готельний, розважальний комплекси, з так званими “суміжними послугами”. В одному закладі може бути все або деякі послуги: ресторан, Готель, спас-салон, розважальний центр (наприклад боулінг, більярд…), активні ігри та ін Деякі заклади крім ресторанного обслуговування, пропонують або входять в загальну структуру наприклад готельного бізнесу, просто бізнес-центрів, яхт-клубів, атракціонів і т. д. Це, як правило, дає додаткові переваги мног ие закладу, після замовленого у них весільного банкету, пропоную в їх готелі безкоштовно провести молоду ніч з фруктами, квітами і деколи з сніданком. Звернувшись в Компанію АртМуз ми про це подбаємо і ви неодмінно це отримаєте.